COL·LABORACIONS


A través de diverses col·laboracions amb altres entitats, som capaços de tirar endavant projectes i iniciatives d’acord amb la nostra perspectiva de cooperativisme i per treballar conjuntament en la línia de trobar i aportar solucions mediambientalment responsables.

  • Comunitat energètica del Sagrat Cor

La Cooperativa Sagrat Cor és una cooperativa d’habitatges dels anys 60s, formada per 5 comunitats cada una d’elles amb diversos blocs; cada bloc és una comunitats de propietaris, el conjunt són més de 1000 habitatges dels quals uns 600 son socis de la cooperativa d’habitatges. Emelcat sccl i l’associació Seba som dues entitats de treball de l’economia social que treballem per la transició energètica, i que tenim les nostres oficines en dos dels espai de la cooperativa.

Totes tres entitats hem arribat a un acord per empoderar als socis de la cooperativa Sagrat Cor per formar una comunitat energètica basada en autoconsum amb generació fotovoltaica i millora de l’eficiència energètica. En el projecte s’estudiaran diferents possibilitat tècnico-econòmiques i diferents velocitats de creixement de la comunitat energètica, mirant d’integrar en la possible comunitat els equipament públics propers i altres propietats i espais amb possibilitat de generació.

L’objecte del projecte és fer tota la feina d’activació dels veïns, que tenen ganes de tenir activitat cooperativa, així com el contacte amb els equipament i espais propers amb possibilitats de generació elèctrica solar perquè entrin a la comunitat, i s’inclouran també els estudis de diferents possibilitats tècniques i econòmiques d’autoconsum compartit.

  • Projecte Comunitats Rubí Brilla

Comunitats Rubí Brilla és un projecte impulsat per l’ajuntament de Rubí. Té per objecte crear un model de ciutat que acompanyi a les comunitats veïnals a reduir els gasos d’efecte hivernacle a través de l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables. En concret, Emelcat ha fet l’estudi de dimensionat per a 9 comunitats de veïns de la ciutat on s’instal·laran equips per autoconsum.

És coordinat pel despatx d’arquitectes MMASS Arquitectes i Emelcat, i hi han participen també Girasol SCCL (instal·ladors), Vilor SL (constructors) i Cíclica SCCL (arquitectes amb especialitat d’ energia).

  • Projecte Coop de Sol – Territori de Masies

Coop de Sol – Territori de Masies és una campanya de compra col·lectiva d’instal·lacions solars a la regió del Solsonès. Es tracta d’una col·laboració entre les cooperatives Territori de MasiesAradaGirasolEmelcat que portarà la sobirania energètica a multitud d’habitatges de la comarca lleidatana.

  • Impuls Solar del Barcelonès

L’Impuls Solar del Barcelonès és una compra col·lectiva d’instal·lacions fotovoltàiques impulsada per la cooperativa Som Energia. En aquest projecte, EMELCAT treballa en Unió Transitòria entre Empreses amb SEBA, encarregant-se de les qüestions d’enginyeria.

El projecte portarà la sobirania energètica a 100 habitatges dins del Barcelonès, oferint preus altament competitius i un procés complet, d’estudi previ detallat a la obra d’instal·lació.

  • BATEC (Pol cooperatiu de l’energia de Barcelona)

El Pol cooperatiu de l’energia de Barcelona és un projecte en col·laboració amb moltes altres cooperatives que pretén: idear un sistema energètic renovable responsable, fomentar el cooperativisme i els principis que hi van associats, portar la sobirania energètica als territoris i augmentar la força política en l’àmbit energètic.

Els constituents d’aquesta col·laboració són: Aiguasol, Azimut360, Coopolis, SEBA, LACOL, Societat Orgànica i Emelcat.

  • TESAT

El projecte TESAT (Transició Energètica Social i Ambiental des del Territori) vol activar el territori i la seva gent en la transició energètica a partir de la promoció local en diferents fronts fent l’anàlisi de viabilitats econòmiques i energètiques de diferents entorns col·lectius i individuals.

Es tracta d’una col·laboració duta a terme amb Som Energia i Ateneus Cooperatius

Continua llegint

  • UEU Can Ricart

Amb la col·laboració de Barcelona Activa, i com a part de la entitat Taula Eix PereIV , s’està duent a terme un projecte d’instal·lació d’autoconsum compartit a nivell col·lectiu a l’espai fabril de Can Ricart, espai que corrrespon a 4 illes de Barcelona.

Continua llegint

  • ESTORELOT – RIS3CAT

Som co-coordinadors, juntament amb IGrid sl., de ESTORELOT: Projecte englobat dins la comunitat d’energia sostenible i eficient del RIS3CAT, coordinada globalment per IREC.

Continua llegint

  • Cor de l’Illa

Projecte instal·lació d’emmagatzematge associada a una zona urbana

Continua llegint

  • Projecte EFTREVIBAT-VIDA

ENTITATS A LES QUALS EMELCAT SCCL ESTÀ ASSOCIADA