Participem en una jornada sobre autoconsum i comunitats energètiques a Pallejà.


Avui, dimarts 29 de Març, Emelcat ha participat com a ponent a una jornada sobre eficiència energètica i estalvi a l’empresa organitzada per l’Associació d’Empresaris de Pallejà i l’Ajuntament de Pallejà. La jornada ha tingut lloc al Castell de Pallejà.

La jornada s’ha dividit en dues parts. A la primera, dues empreses membres de l’associació han presentat en detall el procés de disseny i legalització d’una instal·lació d’autoconsum individual a una nau del polígon. Les dues empreses són propietària i llogatera de la nau. S’han explicat les solucions trobades per encaixar el projecte en aquesta situació, la seva viabilitat econòmica i ajuts disponibles per aquest tipus d’inversió.

A la segona part, la Montserrat Mata, directora tècnica d’Emelcat, ha presentat l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques com a següents passes a donar als polígons industrials per tal de potenciar la transició energètica i la descarbonització del teixit industrial. S’han introduït aquestes dues figures i s’han mostrat exemples de com l’autoconsum fotovoltaic compartit és una eina potent per a maximitzar l’aprofitament de les cobertes industrials i generar valor addicional per les empreses respecte l’individual. També s’ha presentat breument un exemple de projecte real de comunitat energètica en polígon industrial que vol superar el marc de l’autoconsum compartit.

La participació d’Emelcat en aquesta jornada s’emmarca en el contracte que tenim amb l’Àrea d’Ecologia de l’AMB per a dinamitzar comunitats energètiques als polígons de l’àrea. En aquesta notícia presentàvem aquest contracte. La xerrada d’avui és la primera de les que es faran els propers mesos en diferents municipis de l’AMB.