Dos projectes en que ha treballat Emelcat surten al programa Valor Afegit de TV3


La setmana passada vàrem aparèixer als programes que l’espai Valor Afegit de TV3 va dedicar a projectes de comunitats energètiques. En aquests programes es va parlar de les comunitats CEL de Mieres, de les CERs impulsades per cooperatives agràries i de la CEL de Caldes. Emelcat hem participat en el desenvolupament de les dues primeres.

Els programes van ser emesos entre dilluns i dimecres.

A continuació us en facilitem els enllaços:

En el cas de la CEL de Mieres, Emelcat els hem acompanyat en la dinamització veïnal i en la preparació dels estudis tècnics i econòmics. A les nostres notícies podeu trobar informació sobre els procés de dinamització i la constitució de la CEL.

Pel que fa a les agràries, vam treballar amb tres cooperatives agràries en un projecte Singular. En aquest projecte des d’Emelcat vam definir les solucions tècniques que podien aplicar les cooperatives per a iniciar la creació d’una comunitat energètica en el seu territori. Els resultats de tot el projecte es van presentar al món cooperatiu agrari en una jornada a la Casa de l’Agricultura de Barcelona a finals d’octubre.

Esperem que aquest esforç de la televisió pública d’apropar-se a aquests projectes de voluntat transformadora serveixi per a que més persones i municipis s’interessin per les comunitats energètiques i se’n posin en marxa moltes més.

Us deixem també un fil de tuiter que vam fer: https://twitter.com/EMELCATsccl/status/1628682408408018944?s=20