Jornada de presentació dels resultats del projecte CER.Coop


El proper dijous 27 d’Octubre participarem a la jornada de presentació dels resultats del projecte CER.Coop on CER significa tant Comunitat Enegètica Renovable com Comunitat Energètica d’àmbit Rural. En aquest projecte, iniciat el desembre del 2021, s’ha estudiat des del punt de vista jurídic, tècnic i econòmic la viabilitat de la creació de comunitats energètiques liderades per cooperatives agràries.

Durant la jornada es presentaran els principals resultats del projecte. L’objectiu és explicar les opcions per articular en el marc de les cooperatives agràries una CER ajustada als marcs legals cooperatiu i energètic.

En aquest projecte han participat 3 cooperatives agràries: Cevipe Grup Cooperatiu Sccl, Covides Scc i Agrícola de Falset Marçà Sccl. Per a cada una d’elles s’ha creat un model de CER adaptada a la seva realitat amb propostes de canvis en l’organització interna i inversions concretes. S’ha estudiat la viabilitat d’aquestes inversions per a que les cooperatives tinguin prou informació per tirar endavant el projecte. Els equips tècnics de la FCAC, Batec i Emelcat presentaran aquests resultats. Els presidents de les tres cooperatives: en Joan Pons i Font, en Felix Galimany i en Ricard Rull i Coll, compartiran amb els assistents l’experiència de la cooperativa en la participació d’aquest projecte, la seva visió dels resultats obtinguts i les següents passes a realitzar.

La jornada comptarà amb la presència d’en Ramon Sarroca i Capell, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), en Josep Vidal i Fàbrega, director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives i n’Assumpta Farran i Poca, directora general d’Energia.

La jornada tindrà lloc el dijous 27 d’octubre a la Sala d’Actes de la Casa de l’Agricultura de Barcelona, Carrer Ulldecona, 21-33. La jornada començarà a les 9:45 i finalitzarà a les 14:00h.

Si voleu participar a la jornada us agrairem que us inscriviu aquí.

Cliqueu aquí per a més informació sobre el projecte. Afegim, també, enllaços d’interès sobre el projecte:

http://www.cevipe.cat/cevipe-grup-cooperatiu-participa-en-la-creacio-duna-xarxa-cooperativa-de-generacio-i-consum-denergia-verda/

https://www.covides.com/covides-participa-en-el-projecte-cer-coop-de-la-fcac-transicio-cap-a-la-generacio-i-consum-denergia-verda-i-de-km0/

https://www.etim.cat/noticia/la-cooperativa-falset-marca-participa-al-projecte-dintercooperacio-cer-coop/