Emelcat ajuda a la Diputació de Girona a aconseguir 1,9 M€ de fons Next Generation


A finals de 2021 la Diputació de Girona va presentar una sol·licitud de subvenció al programa DUS 5000 per finançar projectes de transició energètica en municipis petits. Emelcat va ser l’enginyeria que va ajudar a la Diputació a preparar la documentació de la subvenció en base a projectes i memòries existents.

Aquest dimarts, 12 de setembre, la Diputació de Girona ha publicat una notícia informant de que l’IDAE ha resolt positivament la sol·licitud amb un import d’ajuda de gairebé 1,9 milions d’euros.

Aquests diners seran destinats principalment a l’execució de 23 instal·lacions de generació solar fotovoltaica a 15 municipis. Per a fer aquestes instal·lacions es rebran 1,19 M€. A algunes d’aquestes instal·lacions se’ls va afegir emmagatzematge no previst en el projecte inicial per tal d’aprofitar millor l’energia generada. Per exemple, alimentant els enllumenats.

La resta de l’ajut correspon a projectes d’enllumenat públic (4), calderes de biomassa i xarxes de calor (2) i un projecte de carril bici.

Estem molt contentes d’haver ajudat a que els municipis de Girona rebin uns ajuts que seran molt benvinguts per a seguir avançant en la transició energètica.

Podeu trobar més notícies al respecte: