Ens encarreguen l’assessorament a empreses de Gavà per a crear una comunitat energètica


Aquest mes de Setembre iniciem l’encàrrec de l’Ajuntament de Gavà i la Unió de Cooperadors per tal d’assessorar el teixit empresarial en l’impuls de la transició energètica als polígons industrials de Gavà. L’estudi forma part de les tasques del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial – PECT InnoDelta liderat per l’Ajuntament de Gavà.

L’objectiu de l’estudi, adreçat a una trentena d’empreses, és analitzar el potencial d’estalvi mitjançant l’autoconsum col·lectiu i fer un primer acompanyament en la creació d’una comunitat energètica.

Per a participar en l’estudi les empreses només han d’omplir un formulari amb detalls del seu consum i informació sobre l’empresa i la coberta disponible. En base a aquesta informació, Emelcat estudiarem quines empreses poden cedir energia i quines necessiten rebre’n i quins estalvis addicionals es poden generar.

S’organitzen també dues sessions de taller sobre aspectes jurídics i econòmics per a que les empreses participants comencin a treballar en la constitució d’una comunitat energètica que gestioni aquests autoconsums.

El projecte finalitzarà a finals de novembre quan es presentaran els resultats tècnics i les conclusions dels tallers.

Aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris Parc Empresarial de Gavà.

Publicacions de l’Ajuntament sobre el projecte: