Dos treballadors d’Emelcat han presentat el seu treball final durant aquest curs.


Aquest curs 2023-2024 s’han desenvolupat dos treballs finals de carrera a Emelcat. Arnau Omedes Hervàs, soci d’Emelcat, va presentar el seu Projecte Final de Màster d’Enginyeria Industrial el 5 de febrer 2024 i el va estar desenvolupant durant la tardor i l’hivern. Arnau Cervantes Batallé, va presentar el seu Projecte Final de Grau d’Enginyeria Industrial el 9 de juliol de 2024 i el va estar durant la primavera del 2024. Els dos projectes aprofundeixen en les feines tècniques que desenvolupa Emelcat en el desenvolupament d’eines tecnològiques per a comunitats energètiques amb emmagatzematge associat.

El treball de n’Arnau Omedes Hervàs va tenir per objectiu desenvolupar una metodologia per a establir criteris a l’hora d’assessorar el dimensionat d’instal·lacions híbrides de mitjanes dimensions; de l’ordre del 5 MW. I també, tenir la capacitat de simular diferents plantes de generació renovable hibridades i el seu accés als mercats diari i de regulació secundària. Com a resultat del projecte s’ha aconseguit una eina adient per a les primeres passes en el desenvolupament de parcs mitjans hibridats amb bateries d’ió-liti tipus LFP. Aquesta eina té en compte la degradació de la bateria i ho té en compte a l’hora de simular el rendiment del sistema.

Captura de pantalla del programari desenvolupat en el PFM i el projecte EmReCer.

Per la seva banda, n’Arnau Cervantes Batallé, va desenvolupar el seu projecte sobre l’anàlisi de l’impacte en la xarxa elèctrica de l’abocament d’excedents per part d’instal·lacions de generació en àrees rurals. I també en com dimensionar bateries associades a les instal·lacions de generació per a fer que aquest impacte no representi un problema. En el projecte es va desenvolupar la metodologia de caracterització de les xarxes en les ubicacions tractades al projecte EmReCer. Superar les limitacions de xarxa junt amb la gestió que l’emmagatzematge permet són eines necessàries per a portar les comunitats energètiques amb alta sobirania energètica a algunes zones del nostre país.

Esquema del problema a resoldre per a cada ubicació.
Exemple de resultat de l’anàlisi de la resposta de xarxa en un dia concret.

Aquests dos projectes han permès a Emelcat aprofundir en algunes de les nostres línies de treballl i generar nous productes que oferir per tal de promoure la Transició Energètica en zones rurals. Si us interessa saber més, no dubteu en contactar-nos per correu electrònic.