Emelcat participa a la Fira Q a Balaguer


Els dies 26, 27 i 28 d’abril Emelcat va participar a la Fira de la Qualitat de Balaguer i a les sessions paral·leles relacionades amb la Transició Energètica en el marc del Saló de l’Energia de les Terres de Lleida.

El divendres 26 la Rat Mata va assistir a la sessió informativa municipalista “Eines i recursos dels municipis en la Transició Energètica” i va atendre les visites a l’estand d’Emelcat a la fira. El 27 vam ser un dels ponents a la sessió de models de descarbonització agrícola i industrial on es van presentar els treballs que hem estat fent els darrers anys amb el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

A la primera ponència de la sessió de descarbonització agrícola i industrial l’Alberto Abaurrea de Fruits de Ponent va presentar, entre altres, resultats del projecte CER.Coop Nous Horitzons en el que es va estudiar la possibilitat de crear una comunitat energètica en el sí del grup cooperatiu. Posteriorment, l’Albert Llobet d’Emelcat va presentar els treballs fets en el marc del projecte EmReCer i altres estudis individuals. En aquests estudis l’objectiu ha estat dimensionar l’emmagatzematge necessari per a diferents objectius: minimitzar l’impacte a la xarxa d’ampliar les instal·lacions als centres de treball de Fruits de Ponent, aconseguir un màxim estalvi a llarg termini i maximitzar la sobirania energètica del centre de treball.

Al final d’aquesta sessió hi va haver una taula rodona molt interessant on es van discutir reptes que hi ha actualment per a fer avançar la transició energètica. Entre altres coses es van comentar les dificultats administratives i la necessitat de generar discursos potents que la ciutadania es faci seus.

Montserrat Mata a la parada d’Emelcat a la fira.
Programa de la Sessió PATT de models de descarbonització en el sector agrícola i industrial.

Espai de la web de la Fira Q dedicat a Emelcat. Vídeo de la sessió de descarbonització agrícola i industrial.

Els projectes CER.Coop Nous Horitzons i EmReCer han estat finançats per la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball.