L’assemblea de la Cooperativa Falset Marçà aprova convertir-se en Comunitat Energètica Renovable


El dia 7 de febrer de 2023 es va aprovar en assemblea que la Cooperativa Falset Marçà es convertís en una CER (Comunitat Energètica Renovable). Aquest és un pas important en la voluntat de la cooperativa de liderar la transició energètica als municipis de Falset i Marçà. Aquí podeu consultar la notícia publicada per la pròpia cooperativa.

Va ser aquesta voluntat la que va fer que Falset-Marçà participés al projecte Singular CER.Coop. Amb aquest projecte la cooperativa va poder definir com s’havien de modificar els estatus per a poder-se convertir en comunitat energètica complint la legislació actual. També va permetre a Emelcat fer els estudis tècnics en els quals basar-se per a executar les primeres instal·lacions de generació renovable de la comunitat.

Estem molt il·lusionades amb aquest pas que ha fet la cooperativa i esperem poder-la seguir acompanyant en les properes passes.

La CER de Falset Marçà és un dels projectes que ha fet servir el programa Valor Afegit de TV3 per a il·lustrar diferents tipologies de comunitat energètica que s’estan posant en marxa a Catalunya.

Fotografia extreta de la notícia publicada per la Cooperativa Falset Marçà.