Emelcat participa a les jornades “El model d’energies renovables a Ponent”


El proper dissabte 11 de desembre Montserrat Mata, directora tècnica d’Emelcat, participarà a les jornades “El model d’energies renovables a Ponent. On estem i on anem?“. Aquestes jornades, organitzades en 7 sessions amb ponències, debats, taules rodones i cine fòrum, van començar el 30 d’Octubre i es tanquem aquest dissabte 11. Emelcat, mitjançant la Montserrat Mata, participa en aquesta darrera sessió titulada “Ens hi posem? Iniciatives des del territori.”

Aquestes jornades tenen per objectiu impulsar el debat d’on estem i cap a on anem en un marc en que l’emergència climàtica i l’esgotament de recursos fòssils ens obliguen a avançar urgentment cap a la transició energètica. Aquesta ha de portar-nos cap a un model energètic verd, just, democràtic i sostenible amb el màxim benefici per les persones, el planeta.

Durant la sessió en la que participa Emelcat es volen fer visibles iniciatives de comunitat energètica que s’estan desenvolupant a Ponent (La Bordeta i Maldà) així com experiències d’altres llocs. També, es vol aprofundir en els diferents models de comunitat energètica. Emelcat hi aportarà el seu coneixement en l’estudi, la constitució, fonts de finançament i factors d’èxit d’aquests projectes.

Aquesta darrera sessió tindrà lloc a l’Ateneu Popular de Ponent (c/Pau Claris, 10, Lleida) de 12:00 a 13:30. Per assistir-hi cal inscripció prèvia aquí.

Aquestes jornades estan organitzades per: Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, Òmnium Cultural Lleida – Ponent, l’Ateneu Popular de Ponent i Ponent Coopera.