Xerrada per a dinamitzar la Comunitat Energètica de Sta. Maria de Miralles.


El passat dissabte 22 l’equip d’Emelcat va fer una jornada a Santa Maria de Miralles com a primer pas de dinamització d’una comunitat energètica promoguda per l’equip de l’Ajuntament.

Durant la sessió, la Montserrat Mata, va presentar el concepte de comunitat energètica i es varen comentar els beneficis que pot tenir per a un municipi com Sta. Maria de Miralles. Des d’Emelcat férem una proposta d’organització jurídica i econòmica. Vàrem presentar, també, uns primers càlculs tècnics adaptats a la realitat de Sta. Maria, un municipi molt dispers. Aquests primers números van servir per a situar de quins nivells d’inversió i d’estalvi s’està parlant.

Debat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Vilanova de Prades.

Després de la presentació per part d’Emelcat, hi va haver temps per a compartir dubtes i experiències amb l’equip de govern i les veïnes. Es va veure que hi ha interès en el tema i que haurem de refinar els nostres càlculs amb informació de consum i capacitat de generació de les veïnes interessades.

Sectors del municipi considerats en càlculs preliminars de la comunitat energètica.

Esperem que aquest primer sigui el primer pas per a la constitució d’una comunitat energètica al municipi!

Aquest projecte s’està tirant endavant en el marc d’un contracte amb la Diputació de Barcelona.