Entrevista a Montserrat Mata al Butlletí B+S 300


En el Butlletí B+S 300 d’aquest mes de Barcelona+Sostenible, inclou una entrevista a Montserrat Mata, sòcia fundadora de la cooperativa Emelcat. Cooperativa participant de BATEC(Pol cooperatiu per la transició energètica).

L’entrevista fa un recorregut des dels inici de la cooperativa a l’estat actual. De les motivacions de formar-se en cooperativa i les expectatives de futur. Sempre tenint present la motivació inicial de treballar cap a un canvi de model energètic i donant importància els factor d’emmagatzematge i gestió de l’energia

En quant a què ofereix Emelcat comenta: “Hem desenvolupat diferents línies de treball lligades a sistemes on seria interessant emmagatzemar energia com són l’autoconsum residencial, la generació d’energies renovables i les comunitats energètiques i hem desenvolupat programari per a dimensionar-ho o gestionar-ho”.  Així com: ” un línia que treballa per gestionar i optimitzar la generació i l’emmagatzematge d’energia amb el desenvolupament de programari específic“. Emelcat també ofereix assessorament i gestions lligades a projectes de desenvolupament amb renovables i emmagatzematge.

Si voleu llegir l’entrevista completa aquí