Coop de Sol, compra col·lectiva al Solsonès


A finals del passat any es va iniciar la companya amb el nom de Coop de Sol de compra col·lectiva de plaques fotovoltaiques. Un treball conjunt amb Girasol i entitats locals com L’arada i Territori de Masies per impulsar l’autoproducció d’energia a diverses masies i edificacions del Solsonès, l’Anoia i el Baix Camp.

A principi d’aquest setembre s’han començat els treballs de les instal·lacions fotovoltaiques de Coop de Sol.

Aquesta campanya impulsa la sobirania energètica al territori del Solsonès i rodalies des de l’intercooperació d’entitats locals.

Un cop feta la inscripció a la campanya de compra col·lectiva Coop de Sol, els participants reben un estudi que té en compte les seves necessitats i possibilitats de generació i s’acorda la instal·lació més adient. Es faran diferents tipus de instal·lacions segons les necessitats dels participants, incorporant l’emmagatzematge amb bateries. Les instal·lacions són d’autoconsum residencial, tant en sòl urbà com rústic.

La campanya inclou instal·lacions des de 2 kWp fins a 16 kWp, algunes amb bateries que permeten gestionar l’energia generada en hores de sol per tal de ser més autònoms de la xarxa.

Les inscripcions a la campanya continuen obertes, per més informació, feu clic aquí.