Inscripcions obertes pel programa Impuls Solar Barcelonés


Els socis de SomEnergia podran des d’avui inscriure’s al projecte d’Impuls Solar Barcelonés per a implementar instal·lacions d’autoconsum al seu domicili.

Es tracta d’una iniciativa dirigida per SomEnergia, i amb la participació d’EMELCAT i de SEBA (Associació de Serveis Energètics Bàsics Autònoms). És una compra col·lectiva que permetrà a 100 socis a la comarca del Barcelonès dur a terme un projecte d’autoproducció energètica “claus en mà” en el seu habitatge o local, sempre i quan tingui teulada pròpia (o compartida si compta amb el permís de la comunitat) i ben orientada. L’ús elèctric de l’immoble ha de ser superior a 2.500 kWh anuals.

El projecte consisteix en una instal·lació solar completa: mòduls fotovoltaics, inversors, estructura, proteccions i cablejat. L’usuari pot triar entre diverses configuracions pre-definides, però es compta amb una visita tècnica per part d’EMELCAT i SEBA per tal de determinar quin és el més indicat per a cada cas. Un cop triat, es procedirà al servei de muntatge, posada en funcionament i legalització de la instal·lació fotovoltaica. La instal·lació del sistem es farà per pert de la cooperativa La Xispa Colectiva, que a sorgeix com a una iniciativa que lluita pels pricipis d’horitzontalitat, feminisme, antirracisme i re-distribució dins del món de l’electricisme.

Addicionalment, es durà a terme la tramitació de possibles ajudes, subvencions o bonificacions (depèn de cada campanya) que facin encara més .

El fet que sigui compra col·lectiva garantitza preus mínims i excel·lents condicions. Per tant, si compleixes els requisits i et planteges participar en la transició energética cap a un model més sosenible, responsable i economic, t’animem a visitar el web de la iniciativa i a presentar la teva candidatura.

Visita la pàgina d’Impuls Solar Barcelonès