Emelcat participa al cicle de conferències “Fer comunitats d’energia”


A 7 biblioteques de La Diputació de Barcelona es durà a terme una sèrie de conferències sota el lema “Fer comunitats energètiques”.

Les biblioteques on s’impartiran les conferències són: Can Sumarro de L’Hospitalet de Llobregat, Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera, del Casino de Manresa, Popular de Mataró, Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, Aigüestoses de Sant Andreu de la Barca i Central de Terrasa.

La primera d’aquestes conferències serà el proper dijous 1 de juny a les 18.30h dins del Cicle Altres Veus 2023: Parlem d’energia de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

La conferència, sota el títol de “Fer comunitats d’energia” tractarà de explicar i exemplificar el conceptes de comunitats energètiques com a eina per la transició energètica i les múltiples possibilitats que se’n desprenen. Un canvi del model energètic on hi participi la ciutadania implica beneficis socials alhora de ambientals. La conferència serà a càrrec de l’enginyera industrial i doctora en electrònica, Montserrat Mata i Dumenjó, presidenta d’Emelcat.

Captura de pantalla de la pàgina web de biblioteques.vilanova.cat.

La Biblioteca Joan Oliva i Milà programa aquesta conferència en motiu de la Setmana de la Natura, aquest any del 22 de maig al 5 de juny, per visibilitzar la importància de la gestió de l’energia per part de les ciutadania usuària de la mateixa i les repercussions pel medi ambient. Apostant pel canvi de model energètic per deixar menor impacte ambiental. En la conferència s’explicarà què són les comunitats d’energia, tipologies diferents i formes de participació en les comunitats energètiques.

Aquest cicle és un encàrrec de la gerència de serveis de biblioteques de la Diputació de Barcelona.