Taula rodona: Comunitats energètiques i autoconsum compartit


Bicihub proposa una activitat al 6 de juliol des de la vessant de transició energètica i ecològica. A partir d’una taula rodona on cada un dels 4 participants exposaran la seva experiència en el tema des de la perspectiva del seu àmbit.

La idea és debatre sobre Comunitats energètiques i autoconsum compartit com a eina de transformació del paradigma de l’energia. Es parlarà del dret que es té a l’energia, com gestionar-la i de com fer-ho implicant a la comunitat en la gestió, generació i consum. Es tractaran temes de sobirania energètica i d’empoderament en diverses formes d’organització, com poden ser d’agrupacions de veïns, col·lectius, administracions locals, etc… per abordar el repte de cobrir el consum de la forma més ecològica i autònoma possible.

La taula rodona constarà de quatre participants de diferents àmbits: des del cooperativisme participa Micaela Valverde (E-Plural i Tàndem Social), Ricard Jornet de Som Mobilitat, Montserrat Mata de la cooperativa Emelcat i Cesar Ochoa professor i membre de comissió de sostenibilitat i representant del grup de treball de la Comunitat Energètica del Poblenou.

L’activitat tindrà lloc el dimecres 6 de juliol de 18 a 19:30h al BiciHub (c/Pere IV, 58-60, Barcelona).

Per tal d’assistir cal inscripció prèvia, activitat presencial i gratuïta.

Cartell de l’acte.