Noves subvencions per a impulsar la transició energètica de pobles petits, particulars i empreses.


Durant aquest estiu s’han publicat al BOE dues línies d’ajuts importants per l’impuls de la transició energètica en els àmbits públic, empresarial i per a particulars.

  • RD 477/2021

Publicat el 30 de juny. La línia d’ajuts està dotada amb 115 milions d’euros a Catalunya. És una nova línia d’ajuts a l’autoconsum i l’emmagatzematge amb fonts d’energia renovable. Aquestes ajudes, pendents d’obertura de convocatòria per part de la Generalitat, provenen dels fons europeus Next Generation EU.

Aquesta convocatòria cobreix instal·lacions amb i sense emmagatzematge per a empreses, autònoms, entitats del tercer sector, sector públic i residencial (incloses les comunitats de propietaris). Les tecnologies subvencionables són la fotovoltaica, l’eòlica i per a la generació tèrmica: solar tèrmica, biomassa, geotèrmica, hidrotèrmica o aerotèrmica (exceptuant les tecnologies aire-aire).

Hi ha 10 M€ destinats a programes específics per a la incorporació d’emmagatzematge a instal·lacions d’autoconsum ja existents en els sectors esmentats.

Pel que indica la pàgina web de l’ICAEN, aquesta convocatòria s’obrirà durant la segona meitat d’octubre. I restarà oberta dins el 31 de desembre del 2023 o fins a l’esgotament dels fons.

  • Programa DUS 5000 (RD 692/2021)

La segona línia d’ajudes, el Programa DUS 5000 (RD 692/2021), dotada amb 8,6 milions d’euros a Catalunya, es va publicar el 4 d’agost. Està orientada a impulsar l’eficiència energètica en edificis i infraestructures, l’autoconsum amb i sense emmagatzematge, la generació tèrmica renovable, la millora de l’enllumenat públic i la mobilitat sostenible. Aquesta convocatòria també prové dels fons Next Generation EU.

Aquesta convocatòria està destinada exclusivament a municipis amb nuclis de menys de 5000 habitants. La subvenció cobreix entre el 85% i el 100% dels imports subvencionables.

Les sol·licituds es podran presentar a partir del 5 de novembre d’enguany. I restarà oberta fins novembre del 2022 o fins a l’esgotament dels fons.

Totes dues línies són molt interessants per a qui estigui interessat en desenvolupar un projecte de generació renovable o millora de l’eficiència, peces clau de la transició energètica.

Si tens un projecte, t’assessorem sobre com aquestes subvencions et poden ajudar a tirar-lo endavant!

Contacta’ns!

Podeu trobar més informació sobre el RD 477 aquí i sobre el Programa DUS 5000 aquí.