Com votar per la Comunitat Energètica de la Barceloneta?


Algunes informacions generals.

Poden votar totes les persones de catorze anys o més empadronades a Barcelona.

Si no sou empadronats a Ciutat Vella també podeu votar per la Comunitat Energètica de la Barceloneta. Es poden votar projectes del districte d’empadronament i d’un altre districte d’elecció. Cal votar com a mínim 2 projectes per districte fins a un màxim de tants projectes com el pressupost pel districte permeti.

La votació és anònima, personal i intransferible.

La votació de decidim.Barcelona estarà oberta entre el 10 de juny a les 10.00 hores i el 20 de juny a les 23.59h.

Com s’ha de votar?

Hi ha dues formes de votació:

 • Remota, des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet (mòbil, ordinador, tauleta,…). Caldrà tenir a mà les següents dades:
  • Nom i cognoms
  • Número de DNI/NIE/Passaport (que coincideixi amb el del padró)
  • Data de naixement
  • Codi postal i districte del domicili d’empadronament
  • Telèfon mòbil

A la secció com votar remotament us expliquem com fer la votació remota.

 • Presencial, a algun dels punts de votació. N’hi haurà de permanents a Ciutat Vella i a tota Barcelona. I també de mòbils; consulta aquí els de Ciutat Vella i els de tota Barcelona. Caldrà tenir a mà:
  • Número de DNI/NIE/Passaport (que coincideixi amb el del padró)
  • Telèfon mòbil

Dijous 10 de juny, a les 18:30 davant de la Fàbrica del Sol, farem un acte de presentació del projecte en el que tindrem a disposició ordinadors per a que pogueu votar.

Punts de votació permanents a Ciutat Vella i horari:

EquipamentAdreça
Centre Cívic Convent de Sant AgustíCarrer Comerç, 36
Casal de Barri del RavalCarrer Reina Amàlia, 31
 • De dilluns 14 a divendres 18 de juny, de 17 a 20 hores.
 • Dissabte 19 de juny, de 10 a 14 hores.
 • Diumenge 20 de juny, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Aquest horari és vàlid per a tots els punts permanents de votació de la ciutat.

Com votar remotament

La votació remota es fa des de la plataforma decidim.Barcelona.

L’ajuntament encara ha de publicar les instruccions detallades de com funciona el sistema de votació. Per ara han explicat que la votació requereix la comprovació de la identitat a través d’un sistema de doble verificació mitjançant comprovació al Padró municipal i amb un codi SMS que s’envia al telèfon mòbil.

Per a votar accediu a la pàgina on hi ha un enllaç als projectes de cada districte. La veieu a sota:

Un cop hagueu seleccionat el districte on voleu votar us sortirà una llista de tots els projectes candidats. Al costat de cada projecte hi haurà un botó per a poder afegir-lo a la cistella d’aquell districte; vegeu imatge a sota. Podreu afegir tants projectes com vulgueu fins a esgotar la dotació del districte. Recordeu que cal votar un mínim de dos projectes.

A la part superior de la pantalla hi ha una barra que us anirà mostrant el pressupost total dels projectes seleccionats.

Si no esteu registrats o encara no heu iniciat sessió us sortirà el següent formulari:

Si voleu votar sense registrar-vos, feu clic a “Vull participar sense registrar-me” i confirmeu l’opció tal com es mostra a la imatge següent i s’iniciarà el procés de verificació. T’expliquem aquí com verificar-te per poder votar.

Per votar no cal estar registrat a la plataforma. Si voleu registrar-vos, podeu seguir aquestes instruccions. Un cop registrats, podeu tornar a aquesta pàgina i entrar les vostres credencials. Un cop fet això el sistema us portarà a la pàgina on es llisten els projectes a votar i quan seleccioneu el primer us demanarà verificar la vostra identitat fent clic al botó que es mostra a sota. El procediment de verificació és el mateix que se segueix per a usuaris no registrats.

Un cop escollits tots els projectes podreu confirmar la vostra selecció i procedir a votar al segon districte o acabar el procés de votació. A la imatge següent es mostra un exemple en que s’han seleccionat els 3 projectes que afecten la Barceloneta. La barra superior mostra que encara queden 1.880.000€ que es podrien assignar a més projectes del districte.

Un cop seleccionats tots els projectes, feu clic al botó “VOTA”. El sistema us llistarà els projectes seleccionats i us demanarà que confirmeu la selecció. Feu-ho i haureu finalitzat el procés.

Recordeu que podeu votar projectes a dos districtes.

Verificació amb el padró

Si seleccioneu votar sense estar registrat a la pàgina se us demanarà fer un pas de verificació d’identitat amb el padró. El formulari per a fer aquest pas es mostra a continuació. Introduïu totes les dades i feu clic al botó “Verifica’t”

Un cop clicat, rebreu un SMS al telèfon mòbil amb un codi de 6 xifres per a introduir al següent formulari i finalitzar el procés de verificació. El sistema us retornarà automàticament a la pàgina de selecció de projectes.